VAN DONGEN UDEN

Waarmee kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag en staat je antwoord er niet bij aarzel dan niet om contact op te nemen!

  • Wij zijn altijd op tijd

  • Werken netjes
  • Bedrijfscertificering (BRL100)

Tegenwoordig kunnen alle airco’s ook verwarmen. Steeds meer mensen installeren daarom een airco om ook in de winter te gebruiken. Met zonnepanelen is het nog voordeliger om een airco te gebruiken.

Oude airco’s maken vaak een hoop lawaai. Sinds 1 april 2021 moeten de buitenunits aan wettelijke geluidsnormen voldoen. Al onze merken waar wij mee werken, voldoen aan deze normen. De binnenunits maken natuurlijk geluid maar als de gewenste temperatuur in de kamer is bereikt, is de stille stand niet meer dan een zacht briesje. Zo kun je van een goede nachtrust genieten. 

Dit is heel erg afhankelijk van het merk en soort airco die je wilt en hoe vaak je hem gebruikt. Alle merken waar wij mee werken hebben minimaal A++ energielabel of hoger.

Nee. De airco zorgt ervoor dat de lucht wordt verwarmd of gekoeld. Door het filter zorgt de airco er ook voor dat o.a. pollen uit de lucht worden gehaald. Zeker voor mensen met luchtwegproblemen en/of hooikoort is een airco een goede oplossing. Wel is het belangrijk om de installatie goed te onderhouden.

We vinden het belangrijk om als bedrijf volgens de wettelijke normen te werken. De BRL 100 is een richtlijn voor bedrijven die zich toeleggen op installatie, onderhoud of service, reparatie en buitendienststelling van (stationaire) koelapparatuur, klimaatregelingsapparatuur en warmtepompen waarin F-gassen zijn toegepast.  Deze  procescertificatie is gebaseerd op de ISO 17065 norm. Meer informatie kunt u vinden op de website van Bureau Veritas.

Dat hangt van heel veel factoren afhankelijk (het merk, vermogen van de machine, locatie in de woning/kantoor, benodigde meters leiding etc.). Wilt u meer info, neem dan contact met ons op.

Als je een airco goed onderhoud en jaarlijks door een erkend monteur laat nakijken, kan de airco tussen de 10 en 15 jaar mee gaan.

Net als elk apparaat in je huis heeft een airco ook onderhoud nodig. Ga naar onze pagina onderhoud voor meer info.

De filters die in de airco zitten kun je zelf eruit halen en schoonmaken met warm water en een zachte borstel of doek. Droog ze eerst af voordat je ze weer terug plaatst. Hoe vaak je dit moet doen, is afhankelijk van het gebruik van de airco. We raden een minimum van zeker 4x per jaar aan. Check ze dus regelmatig. Vergeet daarbij niet om de binnenunit een keer met een vochtige doek af te doen. De installatie dient jaarlijks nagekeken te worden door een erkend monteur. Ga naar onze pagina onderhoud voor meer info.

Dit hangt af van hoeveel binnen- en buitenunits je hebt. Wil je meer informatie, stuur ons dan een bericht, dan nemen we contact met je op.