VAN DONGEN UDEN

Service & kernwaarden

 • We leveren maatwerk en komen graag bij je langs om gezamenlijk een passende oplossing te vinden.

 • We respecteren gemaakte afspraken en komen onze beloftes na.

 • Het netjes achterlaten van de werkplek is bij ons vanzelfsprekend.

 • De onberispelijke afwerking bij montage. Geen onafgewerkte en/of loshangende kabels en leidingen, wel installaties waar jij en wij terecht trots op kunnen zijn.

 • De installaties worden netjes en volgens wettelijke richtlijnen geïnstalleerd (BRL100).

ONDERHOUD AIRCONDITIONING

Onderhoud garandeert een langere levensduur van uw airco

Elk elektrisch apparaat in de woning of het bedrijf heeft onderhoud nodig. Dit geldt ook voor de airco. Bij regelmatig onderhoud verleng je de levensduur en heb je minder kans op storingen. Als je een aantal jaar geen onderhoud hebt laten uitvoeren, kunnen er op de delen die in de binnenunit zitten schimmels ontstaan. Dat betekent dat deze bacteriën dus in de ruimte worden geblazen. Daarom is jaarlijks onderhoud op uw airco belangrijk. Met regelmatig onderhoud zorg je ervoor dat de airco’s optimaal blijven werken.

Filters

Airco’s zijn voorzien van filters die er voor zorgen dat de lucht wordt gezuiverd en gefilterd. Door de filters regelmatig schoon te maken, voorkom je dat de filters dicht komen te zitten waardoor de airco minder goed gaat werken. Een volle filter zorgt er ook voor dat airconditioning ook steeds meer energie nodig heeft. Het schoonmaken van de filters is prima zelf te doen. Hoe vaak je de filters dient te reinigen ligt aan het gebruik van je airco. Dit kan dus variëren van elk kwartaal tot maandelijks maar zorg in ieder geval dat ze minimaal 4x per jaar worden schoongemaakt.

Koelmiddel

In het gesloten systeem in van je airco zitten gasvormige stoffen als koelmiddel. Door het gebruik is het mogelijk dat na verloop van tijd bijvoorbeeld bij de koppelingen een kleine lek kan ontstaan. Deze zijn niet direct zichtbaar maar zorgen voor een slechte werking van de airco. Het is van belang dat de airco het juiste drukniveau heeft om goed te kunnen blijven functioneren. Ook daarom is het goed om jaarlijks onderhoud uit te laten voeren door een erkend monteur.

Onderhoudsbeurt of onderhoudscontract?

Wij raden je aan om ieder jaar de airco te laten controleren, zodat eventuele onderdelen kunnen worden vervangen, mocht dat nodig zijn. Als je je airco goed onderhoudt dan kan deze tussen de 10 en 15 jaar mee gaan.

Een onderhoud biedt je de zekerheid dat de installatie goed blijft functioneren en regelmatig wordt nagekeken. Alle essentiële onderdelen, elektronica en componenten worden door ons jaarlijks gecontroleerd. Hierdoor heb je de zekerheid dat je installatie langer meegaat. Omdat het in de winterperiode wat rustiger is met plaatsingen plannen wij het onderhoud zoveel mogelijk tussen november en februari. Plaatsingen doen we het gehele jaar (mits het weer het toelaat).

Wat is nu het verschil tussen een onderhoudsbeurt en een onderhoudscontract? De prijs.

Onderhoudscontract

 • Alle arbeidsuren inclusief.
 • Inclusief voorrijkosten en km’s (< 15 km).
 • Inclusief alle werkuren.
 • Inclusief klein materiaal en speciale schoonmaakmiddelen.
 • Zekerheid van 1x per jaar onderhoud want wij bellen om het onderhoud in te plannen.

Onderhoudsbeurt

 • Inclusief eerste uur arbeid, daarna op regiebasis.
 • Exclusief voorrijkosten en km’s.
 • Exclusief klein materiaal en speciale schoonmaakmiddelen.
 • Je belt zelf om een afspraak te maken.

Wil je geen omkijken hebben naar het airco onderhoud? Dan is een onderhoudscontract een goede optie. Met een contract hoef je nergens meer aan te denken want wij nemen elk jaar contact op om een afspraak met je in te plannen.

Wil je graag meer informatie over een onderhoudsbeurt of onderhoudscontract? Neem dan contact met ons op.